S(n)oepie s(n)oepie: gezond koken kun je leren

Hoe zorg je ervoor dat kinderen gezond en lekker eten? Bijvoorbeeld door ze zelf iets voedzaams te laten koken en samen op te eten. Met de kinder-kookworkshop van Tafelvanzeven!

Tafelvanzeven heeft samen met basisschool De Vierambacht in Rotterdam een kinder-kookworkshop voor basisscholenontwikkeld: S(n)oepie S(noepie). We hebben ons daarbij laten inspireren door de ideeën van de Turkse chefkok Refika Birgul, de GGD en het Voedingscentrum.

Samen koken in de wereldkeuken

De kookles bestaat uit een verhaal (voorlichting) over soep als het ideale snoep. Daarna gaan de kinderen zelf aan de slag en ervaren ze de smaken, geuren en kleuren van de wereldkeuken. Een leerzame maar vooral ook leuke activiteit! Tot slot eten de kinderen hun zelfgemaakte soep samen op.

De kinder-kookworkshop S(n)oepie S(n)oepie is een gezellige en leerzame groepsactiviteit die plaatsvindt op onze locatie in Schiemond. De soep wordt in onze professionele keuken gemaakt, onder leiding van de dames van Tafelvanzeven. In onze gezellige ‘huiskamer’ eten de kinderen hun zelfgemaakte ‘snoep’ op. Vanzelfsprekend krijgen ze het recept mee, zodat ze het thuis met hun vader of moeder ook kunnen klaarmaken.

Heeft u interesse in een kookworkshop voor uw klas of basisschool? Wij komen graag een keer langs om over het project en de mogelijkheden te praten. U kunt ons mailen via dit contactformulier.

De S(n)oepie S(n)oepie kinderkookworkshops van Tafelvanzeven worden mogelijk gemaakt door de deelgemeente Delfshaven.